Ta bort pigmentfläckar

Ta bort missprydande pigmentfläckar hos Conturkliniken i Stockholm

Boka konsultation för behandling
förebild på pigmentfläckar innan laserbehandling

Många har idag problem med bruna fläckar på huden – pigmenterade hud / pigmentfläckar. Dessa kan uppstå av olika orsaker bland annat på grund av solskador och melasma. Melasma (även känd som ”Kloasma faciei” eller mask av graviditeten när den förekommer hos gravida) är en ljusbrun eller mörk missfärgning av huden. Även om det kan drabba alla, är melasma särskilt vanligt hos kvinnor, särskilt gravida kvinnor och de som använder p-piller eller hormonersättnings-mediciner.

Ofta ser man även melasma hos yngre och medelåders kvinnor utan att några av dessa faktorer finns med. Resultatet blir att man ser ”fläckig” eller smutsig ut.

När det gäller pigmentfläckar av ålder och sol, lentigofläckar, behandlas dessa bäst med laserbehandling.

Om du besväras av pigmentfläckar kommer följande information att ge dig en bild av hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig.

Men eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Det är därför som vi alltid börjar med en personlig konsultation.

Boka tid för konsultation
tjej får behandling med laserpeeling

Viktigt är att skilja dessa förändringar från naevi dvs pigmenterade födelsemärken. Dessa måste alltid tas bort kirurgiskt ock skickas till analys.

Ett hudvårdsprogram och/eller laserbehandling kommer att hjälpa dig

Det finns flera metoder för att ta bort pigment. Pigmenterad hud behandlas oftast mest framgångsrikt med hudpreparat (se medicinsk hudvård). Lentigo fläckar behandlas bäst med laserterapi. Med tiden dyker det upp nya fläckar så det bästa sättet att efter en laserbehandling förebygga återfall är att använda med en kombination av medicinska hudkrämer (se medicinsk hudvård).

Laserbehandling

Q-switchad laser – Denna laser ger ett mycket bra resultat. Laserstrålen slår sönder pigmentförändringarna, som till en början vitnar och efter några timmar mörknar och blir skrovliga. Efter en till två veckor är huden läkt och ser lite ljusare ut men efter en kort tid får den samma färg som den övriga huden.

Det kan krävas 1–3 behandlingar och exakt hur många behandlingar går det aldrig att säga i förväg.

Koldioxidlaser

I vissa fall använder vi oss av koldioxidlasern och på så sätt värmer bort det yttersta hudskiktet. Då uppstår ett sårområde som vätskar några dagar innan det läker. Vår läkare har arbetat med laserteknik i mer än 15 år så vilken laserbehandling han väljer beror på typen av pigmentfläck.

Idag använder vi s.k. fraktionerad ultrapulslaser vilket ger en kort läkningsperiod. Läs mer om laserpeeling.

Boka konsultation online med vårt enkla bokningssystem!

Vår personal är erfaren och är vana att kunna svara på de flesta frågor. Vid en konsultation får du oftast svaren på alla dina frågor. Så tveka inte att kontakta oss redan idag! Du kan alltid kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 alternativt maila till info@conturkliniken.se.

Boka tid

Bonuskortet!

Vi vill belöna våra återkommande kunder med ett bonuskort, läs mer om vad det innebär här.

Om bonuskortet
bonuskort på conturkliniken för 15% på en behandling