Frågor och svar

Frågor och svar om laserpeeling

Boka konsultation för laserpeeling
ansiktsoperation äldre kvinna

Här finner du alla frågor och svar angående laserpeeling.

Hur påverkar Hayflicks limit och laser peels huden på kort och lång sikt?

Är det så att om man gör en laser peel på kort sikt, så försvinner rynkor, men att man på lång sikt påskyndat celldelningen?
Undran gäller även användningen av Obagis produkter och de aktiva ingredienserna där som sägs påskynda celldelningen.

Såväl laserpeeling, kemisk peeling samt Obagiprodukter syftar till en stimulering av nybildningar av kollagen och elastin som ger en föryngrande effekt av huden avseende lyster och elasticitet.

Den kliniska erfarenheten (20 år) visar att patienterna som genomgått en laserpeeling har en bättre hud och åldras utifrån den nya situationen. Vi har inte sett någon typ av accelererat åldrande hos dessa patienter!

Obagiprodukterna är en kontinuerlig behandling som inledningsvis förbättrar huden och långsiktigt bidrar till att huden är friskare och sundare. Åldrandet kan inte stoppas, men huden precis som tänder behöver en daglig skötsel.

Hur lång tid bör det gå mellan en operation och fraktionerad laserbehandling av ansiktet?

Jag opererade övre ögonlocken förra onsdagen hos er och undrar nu hur länge jag måste vänta innan man kan göra en fraktionerad laserbehandling i hela ansiktet?

När det gäller fraktionerad laserbehandling av huden i ansiktet, så kan en behandling i princip göras när som helst i relation till den operation du genomgått här på kliniken, eftersom inga hudområden i ansiktet som kan behandlas med laser är berörda av de ingrepp du utfört.

När det gäller laserbehandling i ansiktet i syfte att förbättra huden, så arbetar vi efter ett koncept med att huden förbereds med ett så kallat medicinskt hudvårdsprogram några veckor innan behandlingen utförs. Det ger ett bättre resultat och en snabbare läkning.

Viktigt att tänka på innan och efter en laserbehandling är att huden inte får vara solbränd vid behandlingstillfället och ej heller exponeras för sol under efterkommande veckorna, då detta kan leda till överpigmentering. Den är visserligen övergående och kan behandlas, men bör undvikas genom rätt förberedelse och eftervård.

Dessutom är det viktigt att vårda den nya huden på ett optimalt sätt, och där rekommenderar vi ett underhållsprogram med samma hudkrämer. Insättande av hudvårdsprogrammet görs av vår specialistsjuksköterska Carina.

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.