Rosacea

Vi är experter på behandling av Rosacea

Boka konsultation för rosaceabehandling
rosacea hos äldre kvinna innan behandling

Rosacea är en hudåkomma som oftast är koncentrerad till ansiktets centrala delar, såsom panna, kinder och haka. Rosacea får du oftast i vuxen ålder. Det är en kronisk inflammatorisk sjukdom som kan behandlas.

Varför får man rosacea?

Varför vissa får Rosacea är ännu inte känt, det är dock inte smittsamt. Vissa upplever att det blir sämre av sol, värme, kyla, blåst, starka kryddor, heta drycker, alkohol, stress eller kemikalier på huden.

Rosacea är vanligast hos vuxna med en diffus rodnad och ytliga blodkärl. Även knottror och varblåsor kan förekomma. Rosacea kan ”komma och gå” med perioder av besvär och helt besvärsfria perioder. Ibland uppstår ögonbesvär i samband med rosacea. Då är det extra viktigt att behandla rosacean eftersom problemen kan orsaka synnedsättning.

rosacea före behandling

Överväger du en laser / IPL-behandling mot missprydande blodkärl?

Nedan kan du läsa hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svar här. Det är därför vi alltid börjar med en personlig konsultation.

Boka personlig konsultation

Hur behandlar vi rosacea?

Vi på Conturkliniken lägger stor vikt vid en noggrann individuell genomgång under ditt första konsultationssamtal. Vad gäller Rosacea varierar det mycket vad som utlöser eller förvärrar symptomen, och planen för behandlingen mot Rosacea bör därför utformas med dessa individuella tendenser i åtanke.

Samtliga av de som lider av Rosacea upplever dock en klar förbättring av ett individuellt anpassat medicinskt hudvårdsprogram. Ibland sätts det in receptbelagda läkemedel som t ex antibiotika. Behandlingen brukar ske under en längre period. Att kombinera denna behandling mot Rosacean med laserbehandling för att ta bort ytliga blodkärl eller rodnader som läkemedlen inte hjälper mot, ger en mycket god effekt och ”spåren” av rosacean kan därmed suddas ut.

Du har regelbundna återbesök till kliniken, för att följa upp att vi uppnår det resultat vi har förväntat oss. Undvik kortisonkrämer eftersom de kan förvärra rosacean.

Rosacea behandlas effektivt med laser och IPL

En laser- / IPL-behandling kan hjälpa dig mot missprydande blodkärl

Vi på Conturkliniken i Stockholm tar enkelt, snabbt och säkert bort dina missprydande blodkärl som är en stor del av besvären vid rosacea. Modern laser/IPL-behandling ger ett mycket gott resultat. Behandlingen fungerar bäst på ytliga missprydande blodkärl i ansiktet, där du dessutom får en strukturförbättring av huden. Det krävs ofta mer än en behandling och den kan göras med 4 veckors mellanrum. Behandlingen kräver ingen förberedelse eller konvalescens men en lätt värmekänsla och svullnad som sitter i ett dygn kan uppstå.

För att förebygga att nya synliga kärl eller andra symptom på Rosacea uppstår, är det viktigt att inkludera ett medicinskt hudvårdsprogram i behandlingen som följs upp med jämna mellanrum.

Bonuskortet!

Vi vill belöna våra återkommande kunder med ett bonuskort, läs mer om vad det innebär här.

Om bonuskortet