Steg för steg

Så här går det till vid en kemisk peeling

Boka konsultation för kemisk peeling
pågående ansiktsbehandling

1. Konsultation och planering

När du kommer till oss för första gången får du en noggrann konsultation där vi planerar den behandling som är lämpligast för det du besväras av.

Beroende på vilka besvär som ska behandlas och önskemål om resultat väljs sedan vilken typ av peeling som är mest lämplig. Du får träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar.

Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm. Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina besvär ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför peelingen.

En del peelingbehandlingar får bäst resultat om man behandlar huden med medicinska cremer några veckor innan, en del är utmärkta att använda som en start på en behandling. Inga andra förberedelser krävs.

ansiktsbehandling med kemisk peeling

3. Själva ingreppet

Det varierar beroende på vilken peeling som ska utföras. Vid enklare peeling utförs behandlingen utan några förberedelser. Huden rengörs noggrant (fett och smuts kan hindra peelingen att tränga ner i huden). Behandlingen tar 45–60 min och du kan utan problem lämna mottagningen efteråt. Vid Bluepeel får du en lätt narkos och vaknar i lugn och ro på vår uppvakningsavdelning. Efter en god fika kan du åka hem.

4. Tiden efter

Efter ett par dagar sker en flagning av huden. Ny fin hud har bildats under.

Det är viktigt att inte dra av hudflagorna, de lossnar av sig själva när ny hud är klar under. Du får med specialcreme som du smörjer huden med. Du har flera återbesök där vi ger dig råd och instruktioner hur du ska sköta den nya fina huden. Efter en kemisk peeling är det viktigt att undvika solen. Du måste alltid använda stark solskyddsfaktor de första månaderna efteråt.

5. Risker / Bieffekter

De sidoeffekter som finns är ojämn pigmentering, rodnad och ytterst sällsynt ärrbildningar. Biverkningarna är dock sällsynta och vanligtvis snabbt övergående. Med svagare peeler är biverkningarna ytterst sparsamt förekommande. För att undvika sidoeffekter bör du undvika solen och noga följa våra rekommendationer om efterbehandling.

Boka tid hos oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation. Vi berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och hur vi kan hjälpa just dig.

Boka tid

Bonuskortet!

Vi vill belöna våra återkommande kunder med ett bonuskort, läs mer om vad det innebär här.

Om bonuskortet
bonuskort på conturkliniken för 15% på en behandling