Kemisk peeling

Vi utför kemisk peeling för en synbar föryngring av din hud

Boka konsultation inom kemisk peeling
pågående ansiktsbehandling

Har du besvär med rynkor, pigmentfläckar och grova porer? Skulle du vilja ha en riktigt märkbar föryngring av huden i ditt ansikte? Då är en behandling med kemisk peeling ett bra alternativ.

Din hudtyp är, liksom alla andras, unik och orsakerna till att man exempelvis utvecklar stora porer eller rynkor mer eller mindre tidigt, är många. Både arvsanlag, solexponering, rökning och exponering för väder och vind påverkar din hud i någon utsträckning. En behandling med kemisk peeling är ett mycket effektivt sätt att synbart fräscha upp din hud.

Boka en konsultation

Välkommen att boka tid för konsultation hos en av våra läkare eller sköterskor. Här kan du även boka tid för injektionsbehandling och för återbesök hos sköterska. Välkommen!

Boka personlig konsultation
hudvård anpassad för äldre kvinna

Vad är kemisk peeling?

En behandling med kemisk peeling innebär att gammal hud tas bort och att hudens kvalitet återställs på djupet – ända ner i läderhudens (det mellersta av hudens tre ytskikt) övre delar.

Ta del av våra före- och efterbilder

Vi har många nöjda patienter som gärna låter oss visa deras före- och efterbilder för att visa vilken effekt deras behandling med kemisk peeling har haft. Bilderna är ett resultat av förstklassiga behandlingar i kombination med patientens förutsättningar och mål.

Före- och efterbilder

Vad är priset för en kemisk peeling?

Funderar du på vad en kemisk peeling kostar?

Se våra priser här
ansiktsbehandling med kemisk peeling

Kemisk peeling hjälper till att reducera mindre rynkor, strama upp huden, reducera acneärr och hudbristningar, förminska porer, samt dämpa pigmentfläckar och solskador. Vid en kemisk peeling applicerar vi olika lösningar på huden. Det gör vi för att avlägsna det yttre döda cellagret och stimulera till bildning av nya celler. Ny och friskare hud läks sedan fram med denna effektiva och djupgående behandling. En behandling med kemisk peeling är att föredra av många anledningar, då den åtgärdar hudens kvalitet på djupet. Här kan du läsa mer om laserpeeling, en annan framgångsrik behandlingsmetod vi erbjuder här på Conturkliniken.

Hur går en behandling med kemisk peeling till?

Innan en behandling med kemisk peeling är du välkommen att besöka oss på Conturkliniken i Stockholm för konsultation. Vi går då igenom hur behandlingen bäst kan anpassas till just din unika hudtyp och behov, och hur din process kommer att se ut.

Nästa steg innebär att du på egen hand förbereder din hud för behandlingen med kemisk peeling, genom att använda ett individuellt utformat medicinskt hudvårdsprogram under en tid, för att stimulera nybildningen av överhudsceller och bindväv. Genom denna förberedelse av huden förstärks effekten av kemisk peeling och läkningen går snabbare. Under själva behandlingen applicerar vi olika lösningar på din hud, som i sin kombination kan vara svagverkande eller starkare. Val av styrka avgörs av vilka besvär som skall åtgärdas men också vilken konvalensens som du har tid och lust för.

botox i ansikte hos äldre kvinna

Resultat efter en kemisk peeling

Omedelbart efter behandlingen kommer huden att reagera på ett sätt som visar att behandlingen har verkat. Hur omfattande reaktion man upplever beror på hur stark behandling man valt.

  • Svagare kemisk peeling:
    Väljer du en lite svagare blandning blir det en obetydlig eller ingen konvalescens, din hud ser frisk och fräsch ut direkt men behandlingen kanske måste upprepas för att uppnå det resultatet som du vill ha.
  • Starkare kemisk peeling:
    En behandling med starkare kemisk peeling går djupare ner i hudlagret, ger en avflagning av gammal hud och kräver några dagars konvalescens. Du känner dig helt frisk och pigg men huden i ansiktet kommer att ha en betydande rodnad, och du kanske inte känner dig helt bekväm med att exponera dig för andra.

Kemisk peeling är en både skonsam och effektiv behandlingsmetod. Oavsett vilken styrka på behandling du väljer att göra, blir det slutgiltiga resultatet av kemisk peeling en synbar föryngring av din hud. Den blir slätare, lenare och får ett fräschare utseende. Pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.

Kemisk peeling med Conturmetoden – för ett mer naturligt resultat

För oss på Conturkliniken i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar, även kemisk peeling, enligt Conturmetoden: Den bygger på att vi alla är olika och att det finns flera sätt att åtgärda besvären. På Conturkliniken är därför varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska.

Att kombinera olika metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader. På Conturkliniken i Stockholm använder vi en kombination av olika medicinska hudvårdsprogram som förberedande behandling inför en kemiska peeling.

För oss handlar Conturmetoden inte bara om själva ingreppet, utan också om att ge varje patient ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen – där uppföljningen är en viktig del för dig, men även för oss.

Svensk förening för estetisk plastikkirurgi 27 år