IPL-behandling

IPL-behandling och skin rejuvenation

Boka konsultation inom hudvård
laserbehandling i ansiktet på man

Är du trött på dina pigmentfläckar, dina ytliga blodkärl eller kanske skulle du vilja göra en skin rejuvenation, dvs en hudföryngring? Låt oss på Conturkliniken hjälpa dig till en fräschare hy – genom IPL-behandling!

En IPL-behandling kan utföras i ansiktet så väl som på annan hud, och innebär en serie av intensiva ljuspulser som passerar det yttersta hudlagret, och påverkar och reducerar små kärl i ansiktet, rodnader, solskadad hud, åldersförändringar och pigmenteringar. IPL-behandlingen kan även reducera acneärr, grova porer och fina linjer. Huden får ett jämnare och slätare intryck!

På Conturkliniken använder vi oss av Synerons sk Elosteknik, som är några av marknadens absolut bästa och effektivaste IPL-verktyg både vad gäller patientsäkerhet, komfort och effektivitet.

rosacea före behandling
man som får laserbehandling i ansiktet

Hur går en IPL-behandling till?

IPL står för Intensivt Pulserande Ljus. Det är en teknik som bygger på medicinsk laserteknologi, vilket vi på Conturkliniken har stor erfarenhet av.

En IPL-behandling och en laserbehandling har flera likheter men också vissa olikheter. Både laser och IPL är ljus, men där laser producerar ljus av en våglängd, producerar IPL ljus av fler våglängder. Vissa föredrar att använda lasermetoden för mycket precisa åtgärder, tex behandling av områden med oönskad hårväxt. Både laser och IPL-behandlingar ger dock mycket bra resultat.

Vid en IPL-behandling förs en behandlingsapplikator över det drabbade området, vi på Conturkliniken använder oss enbart av den senaste av Synerons sk Elosteknik. Vår apparatur har en inbyggd avkylare vilket gör behandlingen extra skonsam för huden, och underlättar för en så effektiv behandling som möjligt.

Boka en konsultation

Välkommen att boka tid för konsultation hos sköterska eller läkare. Du kan även boka tid för injektionsbehandling och för återbesök hos sköterska. Välkommen!

Boka tid online

Vad kostar en IPL-behandling?

Funderar du på vad en skin rejuvenation genom IPL-behandling kostar?

Se våra priser här
bonuskort på conturkliniken för 15% på en behandling

Se våra före- och efterbilder

Ett resultat av förstklassiga behandlingar i kombination med patientens förutsättningar och mål.

Före- och efterbilder

IPL-behandling för olika hudproblem

  • IPL-behandling av blodkärl
    Vid en IPL-behandling skickas energi i form av ljus ner till de röda pigmenten i blodkärlen, och omvandlas där till värme. Värmen gör att blodet koagulerar och kärlet tillbakabildas då.
  • IPL-behandling av pigmentfläckar
    Vid avlägsning av pigmentfäckar absorberas ljuset av melaninet i huden och omvandlas även där till värme. Värmen hjälper i sin tur till att förstöra de delar av cellerna där melaninet är lagrat, och de bruna pigmenterade områdena kommer att blekna, för att sedan anta samma hudton som din övriga hud.
  • IPL-behandling och skin rejuvenation
    Vad gäller skin rejuvenation – hudföryngring – har IPL-ljuset en effekt som bidrar till att öka produceringen av kollagen i huden, och på så sätt motverka hudens tecken på åldrande.

Resultat efter en IPL-behandling

Många lider helt i onödan av att inte känna sig bekväma med sina hudpigmenteringar, sina synliga blodkärl, rosacea eller upplevelser av ojämn hud. En IPL-behandling är en väldigt precis och flexibel behandlingsmetod av alla dessa hudproblem: du kan exempelvis välja att utföra IPL-behandlingen av hela ansiktet, enstaka kärl, delar av ansiktet, hals och/eller dekolletage.

Själva IPL-behandlingen tar allt mellan några minuter och upp till en timma – helt beroende på hur stor hudyta du ska behandla. Beroende på hur dina hudproblem ser ut och på din huds förutsättningar, kan 1–3 behandlingar krävas för att ge förväntat resultat. Du kommer att märka en klar förbättring efter varje genomförd behandling. Under din första konsultation hos oss på Conturkliniken kommer vi att sätta ihop ett behandlingsprogram och en rekommendation för vad som bäst skulle hjälpa just din hud, och hur en behandling kan uppnå önskat resultat för dig.

Svensk förening för estetisk plastikkirurgi 28 år