Solskydd

Hudvårdsprodukter med solskydd & behandling av solskadad hud

Boka konsultation för hudvård
man med hudvårdsrutin

Undvik solskadad hud

När solen lockar oss som mest; glöm inte att skydda din hud så att du kan njuta mycket och länge av sommaren

När solen skadar huden blir det ojämna nivåer av melanin som bildas för att skydda huden mot sol, vilket leder till för tidigt åldrande av huden, oregelbunden hudpigmentering och oregelbundna bruna prickar. Solljus bryter ner bindväv i huden, vilket orsakar rynkor och slapp hud.

Hur vet man om huden är solskadad?

Solskadad hud får pigmentförändringar, så som bruna fläckar, fräknar, åldersfläckar och leverfläckar. Det kan också leda till vita prickar. Dessa pigmentförändringar, särskilt födelsemärken, kan utvecklas till hudcancer. Dessutom är solskadad hud mer benägen att få rynkor och missfärgade märken.

läppförstoring hos kvinna med naturligt resultat

Hudvårdspaket för solskadad hud

Vi på Conturkliniken vill hjälpa dig och erbjuder skräddarsydda hudvårdspaket med C-vitamin och solskydd 30 eller 50+ för att behandla och förebygga solskadad hud

Jan Marini Skin Research Daily Face Protectant

Jan Marini Skin Research Daily Face Protectant förenar högt solskydd med en kraftfull antioxidant kallad Nayad™ och har suveräna fuktgivande egenskaper. Daily Face Protectant är en kombination av konventionella solskyddande ämnen och två nyutvecklade naturliga ämnen som ger bra solskydd och samtidigt motverkar rodnad av huden.

Denna kombination ger en formula som ger långvarigt skydd, även vid ständig eller extrem solpåverkan. Daily Face Protectant är vattenfast och klarar både badning och perspiration. I motsats till vanliga solkrämer känns Daily Face Protectant aldrig kladdig, utan ger ett matt, mjukt lager som fuktar huden samtidigt som den skyddar optimalt mot solens skadliga strålar.

 • känns aldrig kladdig eller oljig utan mjukgör och återfuktar
 • innehåller Nayad™, en kraftfull antioxidant
 • ger huden fukt och hjälper till att återställa och behandla solskadad hud
 • kan användas med andra hudvårdsprodukter och make-up

VI Derm C-Vitamin Gel

C-vitamin är en vattenlöslig naturligt förekommande antioxidant som är en viktig beståndsdel av huden. Den spelar en vital roll för att förhindra att huden torkar ut, motverkar rynkor och främjar kollagensyntes och hudförnyelse. C-vitamin återfinns i alla hudens lager men när huden exponeras för UV-ljus, det vill säga sol, försvinner ungefär 2/3. Vitamin C har visats vara effektivt för att öka kollagenmängden i huden.

Tillförsel av vitamin C utifrån bidrar till att stärka kollagenstrukturen och upprätthålla en hälsosam dermis (hudens nedre lager). Applicering av C-vitamin på huden har visats sig kunna reducera utseendet av fina linjer och rynkor. Detta med hjälp av mekanismer som stödjer kollagenproduktionen, vilket leder till förbättrat utseende av huden. Det har även bevisats reducera graden av solbränna och pigmentfläckar.

VI Derm® Vitamin C Gel är en snabb-absorberande gel, framför allt för ljus hy, och har mjukgörande egenskaper, samt att gelén bidrar till en jämnare hudton. VI Derm Vitamin C hjälper till att skydda mot solskador samtidigt som den motverkar för tidigt åldrande.

 • skyddar mot fria radikaler
 • främjar mjuk hy
 • paraben- och sulfatfri
Hudvårdsprodukt SkinCeuticals spf 50

Skin Ceuticals Ultra facial defense spf 50+ very high protection

Ultra Facial Defense SPF 50+ Very High Protection skyddar huden mot det spektrum av UV-strålar som är kända för att orsaka för tidigt åldrande. Det här solskyddet innehåller de bästa UV-filtren som hjälper till att förhindra att kollagenet i huden bryts ner av UV-strålarna.

Skydda din hud mot hyperpigmentering och för tidigt åldrande orsakat av solen, med hjälp av detta bredspektrum-solskydd. Det innehåller 7% genomskinlig zinkoxid för att skydda mot de skadliga effekterna från UVA-och UVB-strålar. Kosmetiskt elegant och fuktgivande, även för den mest oljiga huden.

 • bra bas för make-up
 • transparent vid påförande och doftfri
 • högt bredspektrum-solskydd med UVA och UVB skydd
 • SPF 50 / PPD 18
 • fuktgivande i upp till 24 timmar med en ultralätt finish
 • passar för alla hudtyper, även oljig hy
Kontakta oss för mer info
Zo Skin Health hudvårdsprodukt

Obagi Solskydd – Oclipse® Daily Sheer SPF 50

Avancerat (bredspektrum SPF 50) solskyddsmedel som erbjuder en kladdfri matt finish.

 • både UVA / UVB-skydd, skyddar även mot högenergi- (HEV) och infrarött (IR-A) ljus
 • kladdar inte och ger en matt finish
 • vatten- och svettresistent i upp till 80 minuter
Kontakta oss för mer info
Zo Skin Health hudvårdsprodukt spf 50

Obagi Solskydd – Oclipse® Smart Tone SPF 50

Avancerat (bredspektrum SPF 50) solskyddsmedel som erbjuder en lätt tonad primer, utformad för att matcha vilken hudton som helst.

 • både UVA / UVB-skydd
 • reducerar röda hudtoner
 • antioxidanter som ger ett komplett skydd i upp till 12 timmar
Kontakta oss för mer info

Vad kan man göra för att skydda sig mot solen?

 • undvik solen i möjligaste mån
 • använd solskyddskräm med faktor 30+ Kom ihåg att den ”snyggaste”solbrännan får du i skuggan
 • ta hudförändringar på allvar. Var observant på fläckar, missfärgad eller fjällig hud, födelsemärken och sår som inte läker

Solskydd

Känsligheten för solen beror bl a på vilken hudtyp man tillhör. Solskyddsmedlet bör ha minst SPF 30, ha UVA-symbol OCH vara behagligt att använda. Använd solskyddskräm varje dag i ansiktet och på händer under senvår, sommar och tidig höst. Gör det till en rutin – efter tandborstningen, ta på solskyddskräm. Upprepa under dagen vid behov.

Behandling av solskadad hud

Även om det inte är möjligt att vända alla följder av långvariga solskador, kan det hjälpa med tretinoin, kemisk peeling, laser, hudslipning eller injektion av botox eller s.k. fillers med hyaluronsyra.

Läs mer om hudvård hos Conturkliniken