Acne och acneärr

Vi behandlar acne och acne-ärr med individuella behandlingsmetoder

Boka konsultation inom hudvård
akne hos kvinna

Vill du behandla din acne eller dina acneärr? Du är inte ensam!

Upp till 85% av ungdomar och 11% av alla över 25, är någon gång drabbade av acne. Med hjälp av ett medicinskt hudvårdsprogram kan du bli hjälpt med att lindra och i vissa fall helt bota din acne, samt minska dina acneärr.

Hos oss på Conturkliniken har vi erfarenhet av att utföra behandlingar mot acne och acneärr sedan mer än 20 år tillbaka.

För att behandlingarna och acne-borttagningarna ska bli så effektiva som möjligt, inleder vi alltid med en personlig konsultation och tar fram ett personligt behandlingsprogram anpassat för just dig och dina besvär.

Boka tid för konsultation

Vilken behandling mot acne passar dig?

Alla hudtyper är olika – precis som alla hudproblem har olika förutsättningar. Vi på Conturkliniken lägger stor vikt vid att med hjälp av vår första konsultation fastställa ett behandlingsprogram som passar just din hudtyp.

Acne uppstår som en följd av ökad bildning av talg och keratin i talgkörtelns utförsgång. Porerna blir då igentäppta och bakterier som normalt finns på huden frodas istället nere i talgkörteln. Ärren efter acnen kan exempelvis förekomma som både knölar, förtjockningar och som fördjupningar i huden. Oftast består acneärren av en blandning av alla dessa former. Det är tyvärr svårt att avlägsna acneärr till 100%, men man kan ofta förbättra dem betydligt!

Ett sätt att behandla acne som är relativt enkelt är peeling, exempelvis laserpeeling eller kemisk peeling. En laserbehandling är ofta ett effektivt sätt att även behandla acneärr.

Vad kostar en behandling mot acne och acneärr?

Funderar du på vad en hudvårdsbehandling mot acne eller acneärr kan tänkas kosta?

Se våra priser här
tjej blir undersökt av kirurg innan behandling
acne i ansiktet på tjej

Se våra före- och efterbilder

Ett resultat av förstklassiga behandlingar i kombination med patientens mål och förutsättningar.

Före- och efterbilder

Behandlingsmetoder mot acne och acneärr

Hos oss på Conturkliniken blir du alltid väl omhändertagen från första stund. För oss är det viktigt att konsultationssamtalet blir så produktivt och bra som möjligt, så att förutsättningarna för att ta fram ett individuellt behandlingsprogram och bra hudvårdsrutiner också blir så bra som möjligt.

Till att börja med görs alltid en noggrann analys av huden, din acne och/eller dina acneärr. Varje behandling är individuell, och för medicinska hudvårdsprogram utgår vi från de toppkvalitativa hudförbättrande krämprogrammen: ZO Skin health, Vi-Derm och Jan Marini MD.

ZO Skin Health är anpassat för naturligt frisk och aktiv hud med exempelvis stora porer, kvisslor och ärr efter kvisslor, rynkor och linjer. Vi-Derm kan användas både för att förfina hudens kvalitet mellan behandlingarna och för att förbättra hudens tillstånd vid acne, eller för borttagning eller minskning av acneärr.

Jan Marini MD används för både solskador, pigmentfläckar, sträckmärken, rocasea, acne, m.m.

Boka en konsultation

Här är du välkommen att boka tid för konsultation hos sköterska eller läkare. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och även för återbesök hos sköterska. Välkommen!

Boka tid nu

Resultat efter en behandling mot acne och acneärr

En behandling mot acne och acne-ärr innebär en stor förändring för den behandlade.

Svår acne kan få både fysiska och psykiska konsekvenser, dels kan acnen i sig skapa obehag då delar av huden kan svullna och ömma, och dels kan acnens utseende få den drabbade att känna sig obekväm.

På Conturkliniken arbetar vi både med peeling och laserbehandlingar kombinerat med krämprogram. Sedan 1995 har vi på Conturkliniken i Stockholm arbetat med ultrapulslaserbehandling, och vi använder oss alltid av den senaste versionen av denna teknik. ActiveFX/TotalFX är en så kallad fraktionerad laser/fraxel som behandlar och kan förbättra acneärrens utseende.

Resultatet kommer att visa sig stegvis under behandlingen: inom några veckor kommer acnen att börja blekna, och huden att kännas renare och mindre fet. Även om det inte alltid är möjligt med en borttagning av exakt alla spår av acnen, kan man göra oerhört stora förbättringar både i hur huden mår och för sin upplevelse av ansiktets utseende.

Hos oss på Conturkliniken står du som patient alltid i centrum, dina upplevelser och ditt välmående är vårt absoluta huvudfokus.

Svensk förening för estetisk plastikkirurgi 28 år