Frågor och svar

Frågor och svar om Ultherapy

Boka konsultation
Estetisk behandling hos kvinna

Här finner du alla frågor och svar angående Ultherapy

Vad är det för skillnad på Ultherapy och Thermage?

Jag ser att ni har Ultherapy som behandling och skulle vilja veta vad skillnaden är (nackdelar/fördelar) mellan ultherapy och thermage. Jag är bland annat ute efter något som stramar upp huden samt ger en tydligare käklinje.

Ultherapy behandlingen ger en uppvärmning av två distinkta lager, ett på 3 och ett på 4.5 mms djup , som sedan leder till en uppstramning av vävnaden. Påverkar inte fettet negativt.

Thermage ger en generell uppvärmning i vävnaden och därmed kan underhudsfettet påverkas negativt och i värsta fall minska.

Kan Ultherapy ta bort påsarna på kinderna?

Jag är en 35-årig man som har en fråga kring Ultherapy. Går det att använda detta till att strama upp huden och minska lite av fettansamlingarna kring kinderna (”malar fat pads” på engelska). Jag har förstått att Ultherapy främst används för hals och käke m.m, men dessa är jag nöjd med och önskar inte göra något åt.

Tyvärr, jag tror inte att vi kan få bort dina malarbags med Ultherapy.

Kan Ultherapy strama upp min hals- och käklinje?

Jag undrar om ultherapy skulle kunna vara något för mig? Har en önskan om att strama upp hals- och käklinjen. Upplever slapp hud under hakan. Har gått upp och ner i vikt i samband med graviditet. Jag har tre barn och är nu 44 år.

PS: Är inte intresserad av invasiva metoder.

Ultherapy kan förbättra din käklinje, men kirurgi är bästa alternativ. Dock kan man göra mer än en ultherpy-behandling och få bra resultat.

För att ge ett definitivt svar måste du dock komma på en konsultation, då kan jag också visa bilder på patienter som gjort mer än en behandling, som inte heller ville göra något invasivt.

I vilken ålder får man bäst effekt av en Ultherapy-behandling?

I vilken ålder får man bäst effekt av en Ultherapy-behandling?

Det är snarare hur ansiktet ser ut som avgör vilken effekt det blir, det kan variera från person till person och ålder till ålder.

Har ni Ultherapy?

Jag hittar inte behandlingen Hifu hos er. Utför ni inte den, eller har ni döpt den till något annat? Och om ni inte har den, vilket är i så fall skälet?

Hifu är en teknik som använder ultraljud, leder ner energi i vävnaden och som leder till uppstramning. Vi har en maskin som heter Ulthera och behandlingen kallas Ultherapy. Den är godkänd av FDA / högsta kontrollinstans i USA för behandling av uppstramning i ansiktet.

Orginalmaskinen Hifu är en piratmaskin, en billigare maskin som saknar en viktig del, en skärm där man kan se exakta djupet på behandlingen så man ligger i rätt lager med den energi man genererar.

Ulthera-maskinen finns 2–3 stycken i Sverige, ett relativt dyrt inköp. Den billigare Hifu-maskinen verkar det finnas fler mycket billigare, och behandlingen blir då billigare till patient, men ej lika effektiv.

På vår hemsida under Estetiska behandlingar finns en flik om Ultherapy.

Blir det ärrbildning/brännskador av Ultherapy?

Vi är ett gäng mogna damer som vill släta till vår ansiktshud och hals, och Ultherapy verkar bra i texten ni lagt ut. Om det är en ultraljudsbehandling undrar vi hur värme kan uppstå? Läser man informationen så verkar det vara en brännskada som bildas, och då måste ju barriärlager och läderhud men också överhud få en ärrbildning. Var kan jag finna mera logiska svar, för vi vill ha ett tydligt synligt resultat utan att ta till kniven.

Med hjälp av ultraljud kan man uppnå fokuserad energi, exempelvis vid sprängning av njurstenar, utan att skada vävnaden mellan huden och njurstenen. Utifrån denna princip kan man med Ultraljud fokuserat få ned energi i de lager i huden som är involverade i ett traditionellt ansiktslyft.

Med Ultherapy kan man få ned energi på 3 resp 4,5 mm djup, i underhuden 3 mm och i muskelfascian 4,5 mm. Idéen med ultraljudet är också att vi ser på en skärm att vi ligger i rätt nivå.

Genom detta initieras en läkningsprocess som leder till en uppstramning av de djupa lagren och därmed strama upp hals, käklinje och i viss mån kan ögonbrynen lyftas.

En viss uppstramning kan upplevas omedelbart efter behandlingen men den stora effekten kommer successivt under 3–5 månader efter behandlingen. Ingen värmeenergi hamnar i huden, och därmed påverkas inte själva huden.

Är det vanligt med pigmentförändringar efter Ultherapy behandling?

Är det vanligt med pigmentförändringar efter Ultherapy behandling?

Ultherapy är en behandling som har effekt i ett djupare skikt än huden. Ingen pigmentförändring uppstår.

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.