Besväras Du helt i onödan av röda kinder, röd näsa eller synliga ytliga kärl?

Du är inte ensam. Många människor besväras helt i onödan av brustna blodkärl, kärlmissbildningar, röd näsa, eldsmärken, rodnad vid rosacea och i ärr.
Ta bort missprydande blodkärl på halsen och i ansiktet hos Conturkliniken.

Med hjälp av IPL/ laserbehandlingar kan vi på Conturkliniken i Stockholm enkelt råda bot på sådana problem med gott resultat. Vid behandling av kärl i ansiktet erhålls även en strukturförbättring av huden. Med modern laserteknik behandlar vi dessa åkommor säkert, bekvämt och effektivt.

Hur uppstår Ytliga blodkärl?

Ytliga blodkärl är i regel aldrig medicinskt farligt utan mer estetiskt störande och kan i princip drabba vem som helst, oavsett ålder och kön. Orsakerna till uppkomsten är mycket varierande men arvsanlag har stor betydelse. Hormonell påverkan så som graviditet mm, rosacea köldskador, överdriven solning eller trauma kan bidra till kärlförändringar.

Vilka kärl kan behandlas?

Bäst fungerar laser / IPL -metoden på ytliga blodkärl i ansiktet. På benen får man det bästa resultatet med injektions-behandling. I princip kan de flesta hudproblem med röd färg behandlas, dvs brustna blodkärl, kärlmissbildningar, röd näsa och eldsmärken En laser / IPL- behandling kan hjälpa dig mot missprydande blodkärl. Det är skillnad på laser och IPL. En laser producerar ljus av en våglängd. En IPL-maskin producerar ljus med många våglängder. Ljuset absorberas av de röda pigmenten i blodkärlet och omvandlas till värme, som gör att blodet i kärlet koagulerar och kärlet tillbakabildas.

Borttagning av missprydande blodkärl i ansiktet med IPL - behandling på Conturkliniken i Stockholm.

IPL betyder Intense Pulsed Light – Intensivt Pulsat ljus som sänds ut i pulserande vågor. Den så kallade IPL behandling vi använder bygger på en teknik som utgår från medicinsk laserteknologi vilket vi på Conturklinken i Stockholm har en mycket gedigen erfarenhet av. Idag använder vi ELOS teknologin som är marknadens absolut bästa och effektivaste IPL apparater vad gäller patientsäkerhet, komfort och effektivitet. Den har ett inbyggt kylsystem som skyddar huden samtidigt som det är möjligt att ge effektivare behandling.

På Conturkliniken i Stockholm använder vi också IPL-tekniken för behandling av pigmentfläckar samt hudföryngring (sk skinrejuvenation).

Ådernät på ben behandlas effektivast med effektivast med injektonsbehandling.