fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka konsultation Besök eller Telefon

Steg för steg

Så här går det till vid en läppförstoring

1. Konsultation / Planering inför läppförstoring

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.

Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet. Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.Ibland påbörjas läppbehandling vid samma tillfälle som konsultationen, eller så görs en behandlingsplan och du får återkomma för rynkbehandling.

2. Förberedelser inför läppförstoring

Inga specifika förberedelser krävs efter en väl genomförd konsultation.

3. Själva injektionen vid läppförstoring

Bedövning så kallad blockad med tandläkarbedövning läggs först av allt, då bedövas nerverna till läpparna under ca 30 minuter och är ofta nödvändigt då läpparna är ett av de känsligaste områdena på hela kroppen. Det är ju inte meningen att behandlingen ska vara mer smärtsam än nödvändigt. Hyaluronsyra injiceras sedan med en tunn nål och resultaten syns direkt efter behandlingen.

4. Tiden efter injektion vid läppförstoring

Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss spänning i läpparna, vara lite svullen och ha lite blåmärken i behandlingsområdet. Det behandlande området kan också kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut.

5. Risker / Bieffekter vid läppförstoring

Injektionsbehandlar med icke permanenta fillers betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. I första hand därför att de ämnen som injiceras består av en för kroppen naturlig substans och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig.