Steg för steg

Så här går det till vid en läppförstoring

Boka konsultation för läppförstoring
läppförstoring hos kvinna med naturligt resultat

1. Konsultation / Planering inför läppförstoring

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.

Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet. Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

Ibland påbörjas läppbehandling vid samma tillfälle som konsultationen, eller så görs en behandlingsplan och du får återkomma för rynkbehandling.

behandling med fillers i läpparna

2. Förberedelser inför läppförstoring

Inga specifika förberedelser krävs efter en väl genomförd konsultation.

3. Själva injektionen vid läppförstoring

Bedövning, så kallad blockad, med tandläkarbedövning läggs först av allt. Då bedövas nerverna till läpparna under ca 30 minuter och är ofta nödvändigt då läpparna är ett av de känsligaste områdena på hela kroppen. Det är ju inte meningen att behandlingen ska vara mer smärtsam än nödvändigt. Hyaluronsyra injiceras sedan med en tunn nål och resultaten syns direkt efter behandlingen.

4. Tiden efter injektion vid läppförstoring

Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss spänning i läpparna, vara lite svullen och ha lite blåmärken i behandlingsområdet. Det behandlande området kan också kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut.

Estetisk behandling hos kvinna

5. Risker / Bieffekter vid läppförstoring

Injektionsbehandlar med icke permanenta fillers betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. I första hand därför att de ämnen som injiceras består av en för kroppen naturlig substans och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig.

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Läs mer