Frågor och svar

Frågor och svar om läpplastik

Boka konsultation för läppförstoring
läppförstoring hos kvinna med naturligt resultat

Här finner du alla frågor och svar angående läpplastik

Går ögon och mun att operera vid samma tillfälle?

Jag skulle vilja göra en munvinkelsoperation samt läppförstoring på samma gång. Går det? Om jag även gör en ögonlocksoperation, skulle vi kunna ta fram ett kombopris för alla ingrepp?

Det går att göra en kombinerad operation: Munvinkelplastik, läppförstoring och ögonlocksoperation. Mitt råd är att du bokar en tid för konsultation, så kan vi gå igenom allt och då får du också kostnadsförslag.

Är överläppslyft samma sak som så kallad ”bullhorn lip lift”?

Jag har några frågor angående Överläppslyft. Är det detsamma som det som kallas för ”bullhorn lip lift”, dvs att man skär bort en del av huden under näsan för att minska avståndet mellan överläpp och näsa? I så fall, använder ni er av resorberbara suturer?

Ja, överläppslyft är samma sak som så kallad ”bullhorn lip lift”, som även kallas måsvingeplastik. Resorberbara går att använda, men bäst är att använda suturer som man tar bort.

Hur blir resultatet om man sprutar in sitt eget fett i läpparna?

Jag har provat att spruta in Restylane och Juvederm, men det fungerar inte på mina läppar eftersom det kryper upp och lägger sig som små ”knutar” på ytan. Hur fungerar det om man sprutar in sitt eget fett? Är det garanterat klumpfritt då? Håller det för alltid? Går det att ta bort?

Fettinjektionen fungerar i de allra flesta fall mycket bra, men kan kräva mer än en behandling och man måste överkompensera lite vid behandlingen – man kan behöva spruta lite mer än vad som är avsett som slutresultat. Den mängd fett som är kvar efter ca 3 månader, kommer också långsiktigt sitta kvar. Läpparna blir sedan tunnare med åren i och med åldrandet, men det är en långsam process.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

  Läs mer

  Boka konsultation online med vårt enkla bokningssystem!

  Vår personal är erfaren och är vana att kunna svara på de flesta frågor. Vid en konsultation får du oftast svaren på alla dina frågor. Så tveka inte att kontakta oss redan idag! Du kan alltid kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 alternativt maila till info@conturkliniken.se.

  Boka tid

  Finansiering till din operation

  Läs mer
  operationssal hos conturkliniken