Steg för steg

Så här går det till vid en fillerbehandling

Boka konsultation för behandling
Estetisk behandling hos kvinna
behandling med fillers i ansiktet

1. Konsultation och planering inför fillerbehandling

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm.

2. Förberedelser inför behandling med Restylane / Juvéderm

Inga specifika förberedelser krävs efter en väl genomförd konsultation. Själva injektionen utföres med en tunn nål och ofta har en smärtstillande salva suttit på injektionsstället 30 min före. Resultaten syns nästan direkt efter behandlingen. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3–12 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång tenderar varaktigheten att öka.

3. Tiden efter injektion

Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss smärta, vara lite svullen och ha lite blåmärken i behandlingsområdet. Det behandlande området kan också kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut.

4. Risker och bieffekter efter behandling med Restylane / Juvéderm

Icke permanenta fillers, Restylane/Juvéderm, betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. I första hand därför att de ämnen som injiceras består av en för kroppen naturlig substans, och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig. Om något mot förmodan skulle bli fel går resultatet tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.

behandling med fillers i läpparna

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Läs mer