Juvéderm och Restylane

Fillers - Behandla rynkor och veck eller skapa volym

Boka konsultation för injektion
ansiktsoperation äldre kvinna

Fillers med Restylane eller Juvederm

Du är inte ensam. Restylane eller Juvederm är en fillerinjektion med hyaluronsyra, en enkel behandling utan 
några förberedelser och med minimal eftervård. Restylane och Juvederm fyller på lite av det som är förlorat. Eftersom hyaluronsyra förekommer naturligt i kroppen så är riskerna för allergiska reaktioner försvinnande liten. Beroende på vilka vilken del av kroppen och hur stor utfyllnad patienten önskar injiceras fillern olika djupt och i olika mängd.

Boka konsultation hos Conturkliniken i Stockholm

Om du överväger en Restylane- eller Juvederminjektion kommer följande information att ge dig en bild av hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig av en injektion. Men eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Det är därför som vi alltid börjar med en personlig konsultation.

Boka konsultation

Fillers är en rynkbehandling med Hyaluronsyra

Flertalet preparat består av hyaluronsyra och är grunden i många av de produkter som används för vävnadsutfyllnad (fillers). De kan framställas på lite olika sätt och av olika tillverkare men verkar lika och behandlingarna utförs på lika sätt.

Hyaluronsyra är en gelé och finns naturligt i huden och många andra vävnader i kroppen är fungerar som hudens stabilisator och bla kollagenet som är viktigt för hudens spänst och fasthet flätas in i hyaluronsyran. Med stigande ålder minskar hyaluronsyran i huden och rynkor bildas.

En Hyaluroninjektion kan hjälpa Dig att snabbt och enkelt bli av med besvärande rynkor eller ojämnheter. Hyaluronsyra har en långvarig effekt men är inte permanent vilket oftast är en fördel då det sker en naturlig förändring i ansiktet. Det finns olika former av hyaluronsyra beroende på vart den skall injiceras och av vilken anledning.

Djupa veck kräver en grövre substans medan tunna ytliga rynkor eller hudföryngring en tunnare substans. I läppar kan det vara en fördel att använda en specialsubstans för just läppar.

Effekten av injektionen sitter i 3–12 månader beroende på individuell nedbrytning av hyaluronsyran och antalet gånger man injicerat. Fillern kan dock på ett enkelt sätt uppnå en lokal förbättring som kanske är önskemålet just nu.

Exempel på Hyaluronsyrebaserade injektionsprodukter är Juvéderm, och Restylane. Vi rekommenderar ofta att dessa behandlingar kombineras med Conturklinikens hudvårdsprogram och IPL-behandling för ett naturligt, föryngrande resultat som varar länge.

äldre kvinna inför ansiktsbehandling

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Läs mer