Injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar

Boka en konsultation för injektionsbehandling
botox i ansikte hos äldre kvinna

Vill du snabbt och enkelt bli av med rynkor och veck eller återskapa volym? Då kan en injektionsbehandling hjälpa dig.

Du är inte ensam. Alla människor upplever förändringar i ansiktet under livets gång. Det är vanligt att de första besvären yttrar sig genom rynkor och veck i ansiktsregionen, problem som gör att man ser trött och hängig ut. Man kanske ser arg eller bekymrad ut, utan att vara det. Många upplever att förändringen kommer över en natt och vill snabbt och enkelt åtgärda problemet. 

Överväger du en injektionsbehandling?

Nedan kan du läsa om olika injektionsbehandlingar på Conturkliniken i Stockholm.

Kom ihåg att det bästa resultatet får du om du går igenom dina förväntningar på behandlingen vid en konsultation hos oss. Då har vi möjlighet att visa bilder på olika resultat och noggrant diskutera just dina specifika önskemål.

Boka konsultation
äldre man får fillerbehandling

Injektionsbehandling med Botox eller Hyaluronsyra

Med injektionsbehandling med Botox eller Hyaluronsyra blir du snabbt av med besvärande ojämnheter och rynkor. Effekten av en Botoxinjektion och en Hyaluronsyreinjektion varar i 3–6 månader respektive 3–12 månader. Vi rekommenderar ofta att injektionsbehandlingar kombineras med Conturklinikens hudvårdsprogram och/eller IPL-behandling för ett naturligt, föryngrande resultat som varar längre.

Naturligt resultat med Hyaluronsyra (Restylane/Juvederm) och/eller Botox

På Conturkliniken i Stockholm har vi i mer än 20 år arbetat med injektionsbehandling, ett modernt och enkelt sätt att jämna ut rynkor och veck utan kirurgi. En injektionsbehandling kan aldrig ersätta en plastikoperation och resultatet är i regel ej bestående. Det kan dock vara ett gott alternativ om du känner dig osäker eller inte är redo för ett större ingrepp.

Vilken typ av injektion vi ska använda är helt beroende på vilken effekt du som patient har tänkt dig. Hyaluronsyra har en långvarig effekt men är inte permanent vilket oftast är en fördel då det sker en naturlig förändring i ansiktet. Det finns olika former av hyaluronsyror anpassade till var injicering ska ske och av vilken anledning. Djupa veck kräver en grövre substans. För tunna ytliga rynkor eller hudföryngring används en tunnare substans.

Effekten av en injektionsbehandling sitter kvar i 3–12 månader beroende på individuell nedbrytning av hyaluronsyran och antalet gånger man injicerat. Botox är ett läkemedel som bland annat används för att försvaga kraften i de muskler (vilket gör huden slätare) som skapar rynkor i pannan och runt ögonen.

Effekten av en injektionsbehandling med Botox sitter kvar i 3–6 månader och kan därefter upprepas. En vanlig missuppfattning är att Botox helt förlamar muskulaturen, men så är det inte. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt. Botox nervsignalsbegränsande effekt gör att ämnet med stor framgång kan användas för att behandla migränrelaterad huvudvärk, svettningar i handflator och under armarna, samt besvärande fotsvett.

behandling med fillers i ansiktet

Injektionsbehandling med Conturmetoden
– för ett naturligt resultat

För oss på Conturkliniken i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden: Vi är alla olika. Och det finns flera sätt att åtgärda en persons ålderstecken på.

Hos oss är varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska. Att kombinera olika metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader. Conturmetoden är mer än själva ingreppet. Varje patient får ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen, där uppföljningen är en viktig del för dig, men även för oss.

Läs mer om Botox

Om botox
äldre man får fillerbehandling

Läs mer om fillers (Juvederm / Restylane)

Om fillers
behandling med fillers i läpparna

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Läs mer