Steg för steg – Botox injektion

1. Konsultation / planering inför Botox injektion

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.
Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.Ibland påbörjas rynkbehandling vid samma tillfälle som konsultationen eller så görs en behandlingsplan och du återkommer för rynkbehandling.

2. Förberedelser inför Botox injektion

Inga specifika förberedelser krävs.

3. Själva Botox injektionen

En botox injektion är en snabb, enkel och säker behandling. Med en tunn nål injiceras små mängder Botox i de områden som ska behandlas. Det krävs ingen efterbehandling efter botox-injektionen.

4. Tiden efter Botox injektion

Det tar 3-14 dagar innan du ser hela resultatet av Botox injektionen. Effekten sitter kvar i 3-6 månader. Sedan är det dags att upprepa behandlingen.Vissa patienter upplever att effekten blir mer långvarig vid upprepade Botox behandlingar. Men det är mycket viktigt att komma ihåg att vi alla är unika och upplever behandlingarna och dess effekter olika.

5. Risker / bieffekter med Botox injektion

Det är mycket små risker för komplikationer i samband med Botox injektion. De besvär som är vanligast är det som injektioner i allmänhet kan ge, som blåmärken och svullnad efter nålen. Men detta är ovanligt och besvären går bort inom ett par dagar. Det vanligaste är att ingenting syns efter behandlingen.

I vissa väldigt ovanliga fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra muskler än de som avsågs med behandlingen. Detta kan leda till slokande ögonlock eller asymmetri i dina ansiktsdrag. Hur stor risken för komplikation är beror på vilka muskler som behandlas. Eftersom effekten av Botox endast är tillfällig är eventuella biverkningar det också.