Botox mot svett

Botox mot svettningar – Hyperhidros behandling

Boka konsultation för Botoxbehandling
svett i armhåla hos kvinna där behandling ska ske med botox

Lider du av Hyperhidros, stor svettproduktion, såsom armsvett? Detta är ett vanligt förekommande problem som är enkelt att åtgärda med en Botoxbehandling – en enkel, prisvärd och smärtfri behandling.

Botox mot överdriven svettning och Hyperhidros

Du blir kvitt den höga svettproduktionen på det behandlade området och du behöver inte oroa dig för att svetten ska kompenseras på andra delar av kroppen efter behandlingen.

Vi på Conturkliniken är experter inom området och erbjuder det allra senaste inom bland annat estetiska behandlingar. Här kan du enkelt och smidigt boka en Botoxbehandling mot svett.

Vanliga typer av problem där Botox kan lindra:

  • Armsvett
Boka tid för Botoxbehandling
svett i armhåla hos kvinna där behandling ska ske med botox

Så går svettbehandlingen till:

  • Konsultation – Vi börjar alltid med att ha en konsultation där du får träffa en läkare och/eller en sjuksköterska. Vi går tillsammans igenom behandlingen och du får chansen att ställa frågor. Vi är måna om att du ska känna dig trygg och säker inför behandlingen.
  • Snabb injektionsbehandling – själva behandlingen mot svett är sedan mycket enkel. Med en injektion med små mängder Botox på valda områden tar en behandling cirka 10–20 minuter. Du kan sedan omedelbart återgå till vardagens göromål och behöver inte ta hänsyn till någon läkeperiod.
  • Ingen bedövning och relativt smärtfritt – behandlingen känns inte mer än ett myggbett och därför behövs inte bedövning.

Resultat och varaktighet på behandlingen

Inom 3–14 dagar märker du resultatet och behandlingen varar i cirka 3–6 månader, sedan är det dags att göra en ny behandling.

Vilka risker finns med en Botoxbehandling mot svett?

Riskerna är minimala och väldigt sällsynta. I vissa fall kan små blåmärken förekomma eller en liten svullnad efter nålen. Detta går emellertid bort efter bara några dagar. I ytterst sällsynta fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra omkringliggande muskler, men eftersom Botox är en tillfällig behandling så kommer även dessa biverkningar att försvinna.

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Läs mer

Boka konsultation för Botoxbehandling

Boka tid

Botox mot rynkor

Läs mer
äldre man får fillerbehandling